Inloopzangavond

Vorig jaar ging bijna het dak van de kerk tijdens het meezing-inloopconcert in de Schildkerk, zo groot was de belangstelling, zo graag werd er meegezongen. Vandaar dat dit concert een vervolg krijgt: ook op deze Koningsdag kan er ’s avonds vanaf half zeven een uurtje gezongen worden.

Organist Frist Berkhoff krijgt assistentie van Ryan Eertink, die het Wilhelmus speelt. Op het programma staan een aantal liederen uit Valerius Gedenkklanken, traditionele liederen en natuurlijk het Wilhelmus èn het Twents volkslied.
Bij de deur liggen programmablaadjes en belangstellenden kunnen in dat uur zo binnenlopen, een programmablaadje pakken en meezingen met wat op dat moment gespeeld en gezongen wordt. Of luisteren naar het orgelspel. Men kan het hele uur meedoen, maar wie een kwartier zingen genoeg vindt, kan na een paar liederen gewoon de deur weer uit wandelen. En heel even binnenlopen en luisteren naar orgelspel en zang kan ook.