Programma 2019

Vrijdag 26 april 2019

16.30 – 19.30
Een leuk en ongedwongen uitje voor werkgevers en werknemers. Netwerken mag, maar is zeker niet verplicht. De feesttent is open vanaf 16.30 uur. Het buffet gaat open om 17.30 uur.Bedrijvenuurtje, locatie Tent evenementenweide. Kosten €19,95 p.p.

Reunie Oolderwets Gezellig
19.30 – 01.00
Dé grootste Reünie van Rijssen en omstreken. Herkenning is hier het grootste woord, locatie Tent Evenementenweide m.m.v. DJ N-TER-TAIN en de Feest Directeuren.  Toegang gratis. Leeftijd 18+.

Oranjeconcert
19.30
Het Rijssens Mannenkoor georganiseerd samen met het Hervormd Kerkkoor Rijssen een Oranjeconcert in de Schildkerk voor ouderen uit Rijssen-Holten.

Koningsdag zaterdag 27 april 2019

Koningsrit Rijssense Motor Club
07.30
Koningsrit, start tankstation Sanderman, Nijverheidstraat 21.

Aubade
10.30 – 11.00
Concert Wilhelmina Rijssen, locatie Volkspark
11.00 – 11.30
Aubade met vlag hijsen door Scouting Rijssen, locatie Volkspark

Vogelschieten
10.30
Begin inschrijving 10.00u. Huldiging schutterskoning, ca. 12.30 Spekhorst) Alléén en persoonlijke inschrijving bij de Pelmolen op vertoon van geldig legitimatiebewijs (18 jaar en ouder) Ook dit jaar zijn er weer blikjes fris en gehaktballen te koop

11.00 – 17.00
Van kunstgras tot huiswerkbegeleiding, van glas-in-lood tot bakproducten, van wijn tot sieraden: de Oosterhoffair in de tuin van havezate De Oosterhof biedt een scala aan uiteenlopende artikelen. Er is voor elk wat wils, van heel jong tot heel oud, een grote diversiteit van aanbod. Dit is een fair voor iedereen, compleet met terras! De Oosterhoffair is gratis toegankelijk, locatie Oosterhof
10.00 – 14.00
Rondrit brandweerauto bij Rijssense musea, Kasteellaan 1

Spelletjescircuit
11.30 – 16.00
Sjoelen op z’n zijkant, dat en andere leuke spellen kun je proberen op het spelletjescircuit op de evenementenweide. Voor kinderen van zes tot twaalf jaar is er weer een superspellencircuit met onder andere Boter, kaas en eieren, de Evenwichtsbalk, Ringwerpen, het Ping-pong spel waarbij de pingpongballetjes in de vakjes met de meeste punten geworpen moeten worden. Maar ook Vier op een rij en een Bakbolling-sjoelbak. In plaats van schuivende sjoelschijven speel je dit spel met rollende sjoelstenen. Sjoelen op z’n zijkant!

Oranjefietstocht
13.00 – 14.30
Oranjefietstocht, start evenementenweide/Oosterhof, kaarten verkrijgbaar bij de stand van de Oranjevereniging.

Oldtimer Treffen
11.00 uur -16.30 uur
Koningsoranje staan ze te pronken aan de Oosterhofweg: de oldtimer trekkers Same en Renault van de familie Steunenberg uit Rijssen. De tractoren maken deel uit van de oldtimershow van zo’n honderd oldtimers, die op Koningsdag op de parkeerplaats aan de Oosterhofweg, tussen het Volkspark en de evenementenweide, vanaf 11.00 uur opgesteld staan.

Wipe-out circuit (12 jaar en ouder)
11.30 uur -16.00 uur
Van de baan geslingerd worden, zak slaan boven een luchtkussen en je uitleven op een veertig meter lange hindernisbaan. Dat kan allemaal tijdens Koningsdag op de evenementenweide, locatie Evenementenweide/Oosterhof

Inloopzangavond
18.45 uur – 19.45 uur
Een scala aan vaderlandse liederen klinkt op Koningsdag in de Schildkerk in Rijssen. Van 18.45 tot 19.45 uur kan iedereen op elk gewenst moment vrij binnenlopen via de hoofdingang onder de toren en meezingen; alleen luisteren kan ook, locatie Schildkerk

Vuurwerk
Vuurwerk, locatie Enterstraat, Kasteellaan, Oosterhofweg

Tent Evenementenweide met gezellige muziek

11.00 – 00.00  tent met gezellige muziek en het grootste terras van Rijssen, overdag staat er een springkussen en is er een demonstratie om 16.00 uur van Dansstudio Dynamiek. Entree gratis.

Om 19:00 start de muziek in de tent met m.v.v. DJ Lars en MC Vernon, speciaal voor deze avond zal ook de band Sesam Sensation optreden. Entree gratis.

Activiteiten Park
Programma Parkgebouw Rijssen
Scouting
13.00 – 16.30
Je eigen broodje bakken boven een echt vuur, je laten schminken, stoer over de survivalbaan klauteren of griezelen tijdens de bungeerun en meer. Scouting Rijssen pakt weer uit op Koningsdag. Wil je kennismaken met scouting, dan is dit een perfecte gelegenheid!

Bordan Muziekkoepel, locatie Rijssens Volkspark
11.30 – 19.00
v.a. 11.00 uur kun je Chillen op gras en terras. Lekkere muziek, fijn terrasstoeltje of picknickkleedje, drankje in de hand, kids op het Kinder- en/of Funplein….. los met bands en DJ. Vanaf 12.30 hoort u heerlijke live muziek, einde plm. 19.00 uur

Verder is het prachtige terras van het Parkgebouw uiteraard de hele dag geopend en kan er lekker worden gesnackt. Let op: bij vrijwel alle horecagelegenheden op het Volkspark kan worden betaald met munten van de Oranjedagen!

Activiteiten centrum
Start programma in het centrum van Rijssen
09.00 – 17.00
Verlengde terrassen met live-muziek bij verschillende horecabedrijven.

Bij de Markies/ De Tijd is er vanaf 12.00 tot 20.00 live muziek m.m.v. de  band Update, gevolgd door plaatjes van DJ Larstig & Rob gasd’r op en de hits van RRDJ crew.

Zaterdag 27 april
Start programma in het centrum van Rijssen
11.00 – 16.00
Kom gezellig winkelen in Rijssen en geniet ‘s middags van Straattheater met spectaculaire optredens!

Zondag 28 april 2019
Oecumenische samenkomst
15.00
Oecumenische samenkomst. Er wordt een collecte gehouden voor stichting Run2Heal, locatie Tent evenementenweide (inloop vanaf 14.30u)

Kortom, er is weer een programma voor jong en oud!